Eigenlijk had ik deze hobby als eerste moeten vermelden….. Fooood! Wat hou ik er toch van. Opeten het meest, daarna komt het maken er van. En ik ben geen zoveel-sterren-kok. Al zorg ik wel altijd dat het heel smakelijk is.
Het begin van mijn twintiger jaren waren heerlijk. Ik kon onbeperkt eten en kwam niks aan. Toen kwam de Rabobank met zijn app en begon uitgaven te categoriseren. McDonalds stond bij mij onder abonnementen. (Waar verhaal).
Toen kwam de magische grens van 25 jaar. Tot die leeftijd was het echt onbeperkt schransen. Maar daarna moest ik toch wat meer gaan opletten. Mijn oplossing…. Sporten. Dus evenveel blijven eten, maar wat ik nu dus helaas wel aankwam er dan maar weer aftrainen.

In mijn vrijgezelle periode werd ik een fanatieke foodie. Ik merkte dat het voor mijn gezondheid niet heel goed was wat ik allemaal naar binnen werkte. Ik was vatbaar voor elk griepje wat maar heerste. Ook was ik inmiddels de 30 gepasseerd en hielp zelfs het sporten niet meer zo. Als vrijgezelle chick wilde ik toch wel wat strakker. Dus ik had het licht gezien. Dieten, ontgiften en weet ik veel wat. Uiteindelijk kwam ik uit bij gewoon matigen. Matigen met slechte gewoonten en vermeerderen van groenten en fruit. Mijn lijf vond het lekker. Ik voelde me beter. Ik zag er beter uit. En het was goed voor mijn humeur en hongeraanvallen.
Ik ben geen vegetariër. Maar ik eet wel bewust. Het liefst zo min mogelijk toegevoegde suikers en shit in mijn eten. Volledig vleesloos gaat me ook gewoon echt niet lukken. Maar voor de natuur (en eerlijkheidshalve ook wel voor de portemonnaie) laat ik toch regelmatig een lapje vlees achterwege.
Ik ben eigenlijk niet een type die handig is met kookboeken. Het is me altijd veel te veel gedoe. Lange ingrediëntenlijsten met artikelen die je nergens kan vinden. De app van Albert Heijn vind ik wel heel fijn. Maar daar kies ik ook meestal wel wat meer simpele gerechten.

Maar nu heb ik toch een kookboek gekocht. Dit was een tip van mijn oudoom. En hij is chefkok geweest. Dus hij zal het wel weten. Koken met Louisa Balestracci. Wat ik zo leuk vind is dat zij ook heel erg gericht is op koken zonder toevoegingen etc. Gezond, lekker en makkelijk. Dus ook geen ingewikkelde receptbeschrijvingen en ingrediënten.
Het voorwoord is zelfs geschreven door huisarts Han van de Steeg uit Almere. Hij beschrijft dat dit niet zomaar een kookboek is, maar meer een gezonde leefstijl handleiding. Dit spreekt me erg aan. (Voor meer info over het boek ga je naar mijn boekverslag: ๐ Louisa Balestracci - Koken met Louisa Balestracci)
En loop ik toch wel tegen de 40 en gaat de verbranding nog langzamer. En met ons voorgenomen huwelijk heb ik zoals zovelen met mij deze januari voorgenomen om weer wat kilo’s er af te werken. Maar wel gezond. Dus normaal eten en iets meer sporten. Eens kijken hoe het me zal vergaan.
Ik heb tot eind februari de tijd om kilo’s kwijt te raken voor de volgende passing van de jurk. Dus een goede stok achter de deur. Gelukkig hou ik van komkommer.